2022-03-13 17:18:28• hírek • Agerpres

Hétfőtől ellenőrzések kezdődnek azoknál a forgalmazóknál, amelyek indokolatlanul megemelték az étolaj árát

Hétfőtől ellenőrzések kezdődnek azoknál a bevásárlóközpontoknál és online forgalmazóknál, amelyek az utóbbi napokban indokolatlanul megemelték az étolaj árát - jelentette be vasárnap Florin Spătaru gazdasági miniszter.

Spătaru közölte, a mezőgazdasági miniszterrel közösen ellenőrizték az olajkészleteket. 'Elegendő tartalékunk van, semmiféle gondunk nem lehet az olajellátással' - nyomatékosította, hozzátéve, hogy hétfőn megkezdik azoknak az online forgalmazóknak és bevásárlóközpontoknak az ellenőrzését, amelyek háromszor is emelték az étolaj árát.

Ugyanakkor arra kérte a lakosságot, ne reagáljon a pánikkeltő üzenetekre. Leszögezte, az olajár-emelkedésnek semmiféle gazdasági megalapozottsága nincs.

Arról is biztosított, hogy a forgalmazók ellenőrzése után az 'úgynevezett olajkrízis le fog járni', ahogy ez az üzemanyag esetében is történt. A töltőállomásokat is néhány nappal ezelőtt megrohamozták a hirtelen drágulástól tartó gépkocsi-tulajdonosok, de a hatósági ellenőrzések hatására mára már megszűntek a hosszú autósorok a kutaknál - mutatott rá Florin Spătaru.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: